Sunday, November 27, 2011

Selulit dan Lemak Degil ??

Salam, Hi kawan2


Selulit ?? Em, sebenarnya seseorang wanita sangat mudah untuk dapat selulit ni..TAK PERCAYA?? Kalau antara you all yang tak percaya bermaksud  :

1. Badan you tak ade selulit, maybe tahap metabolisma tinggi.

2. You masih cumel dengan kata lain (kanak-kanak,hehe).

3. Dari dulu sampai la hari ni saiz badan you tak berubah, maintain jek. So, tiada berlaku peregangan kulit akibat penyusutan dan kenaikan berat badan.


Tapi, kalau yang tak percaya tapi memang mengalami masalah selulit ni..Ha, jom kite share sket pasal selulit. Sumber dipetik dari Selulit



Gambar Hiasan


   
  Macam Mana Selulit Wujud?

     1. Etnik
     2. Tabiat pengambilan nutrisi ketika kanak-kanak
     3. Hormon
     4. Baka @ Keturunan


     Selain Itu..

  • Pertambahan berat pada bahagian bawah tubuh disebabkan oleh kelemahan kitaran darah. Masalah kitaran darah sangat biasa di kalangan wanita dan ditandai dengan rasa sejuk tangan dan sejuk kaki. Ia terjadi kerana merokok, keturunan, tekanan dan pengambilan kaffein.
  • Sistem penyaliran dari pembuluh darah dan sistem limfa yang tidak elok. Biasanya keadaan ini terjadi kerana masalah sembab air. Kaki dan buku lali yang bengkak terutamanya ketika panas atau selepas berdiri adalah simptom biasa sembab air. Ia terjadi kerana sistem penyaliran pembuluh darah atau limfa yang lemah atau bengkak (varicose veins), masalah pembuluh darah yang lemah yang diwarisi, sistem limfa rosak atau penyakit yang menyebabkan saluran limfa halus, kelemahan sistem limfa yang diwarisi atau tekanan.
  • Memakan makanan berkalori secara berlebihan adalah penyebab utama pembentukan selulit.

     Apa Perlu You All Tahu ?


     Adalah dianggarkan hampir 90% wanita mempunyai masalah selulit. Gemuk atau kurus, kedua-duanya tidak dapat lari daripada masalah ini. Selulit sering muncul pada bahagian paha dan punggung. Ia terhasil daripada gumpalan lemak dan cecair. Biasanya ia berbentuk jaringan nipis yang mudah dilihat dan boleh disentuh. Kontraksi dan juga penyusutan serat membuatkan kesan selulit ini akan lebih ketara. 






Berapa teruk rupa selulit anda bergantung kepada berapa banyak lemak dan cecair yang terkandung di dalam bahagian itu. Jika tubuh anda kurus atau menggelebeh, selulit akan lebih mudah dilihat. Sebenarnya melawan selulit memerlukan banyak usaha.

Di sesetengah bahagian selulit terbentuk, ia seakan ‘tersumbat’ (blockage). Misalnya di kawasan pinggul. Senaman memiliki impak kecil untuk menyingkirkan lebihan lemak itu. Diet pula membuat berat badan seseorang susut tetapi tidak untuk bahagian tersumbat itu.





 Susut berat badan membuatkan pipi kelihatan cengkung, payudara mengendur dan bahagian atas tubuh seakan mengecil tetapi bahagian pinggul masih kekal begitu. ia penanda bermulanya ‘lingkaran sebab akibat’ (vicious cycle). 

Lingkaran sebab akibat bermaksud, kerana merasa tiada perubahan, wanita kembali makan mengikut sesuka hati dan berat mereka bertambah berganda berbanding sebelum berdiet. Cubaan menurunkan berat badan yang bersifat ‘on-again’ dan ‘off-again’ sebenarnya meningkatkan lagi beratnya. Penambahan berat menyebabkan risiko terhadap penyakit kardiovaskular terjadi, tekanan darah tinggi, sakit jantung dan diabetes.

Taburan lemak pada tubuh wanita dan lelaki juga berbeza-beza (sex-specific fat distribution). Secara purata, perempuan lebih banyak lemak dan ia ditunjukkan menerusi “gynoid pattern collection”, iaitu tertumpu di paha, punggung, pinggul dan dada. Lelaki pula, lemak terbentuk di “android pattern collection” yang tertumpu di perut dan dada.

Kalori yang bertukar menjadi lemak dan berada dalam lapisan dalam kulit sukar tidak boleh dibuang sepenuhnya menerusi pembedahan. Sedut lemak juga menelan belanja yang besar dan ia hanya untuk mereka yang sihat. Bagaimanapun, jika anda mahu cantik, sanggup berbelanja besar dan mahu mencuba, tepuk dada tanyalah selera.



Apa Perlu Lakukan Untuk Atasi Selulit ?







Mahu atau tidak, anda perlu menerima hakikat bahawa senaman adalah paling penting untuk menyingkirkan selulit. Senaman yang dilakukan secara konsisten boleh mengurangkan peratusan selulit yang ada pada tubuh anda. 

Namun, tidak ramai yang mampu melakukan aktiviti senaman sekerap mungkin. Tiada kesempatan atau pun 'BERAT' (Malas!hehe.)..BERITA BAIK UNTUK YOU ALL SEMUA ESPECIALLY SYIK!! Teknologi FIR hari ini yang digunakan dalam Premium Beautiful dapat menyelesaikan masalah you all ! Yeay!! 

Tidakkah you all rasa beruntung hanya dengan memakai PREMIUM BEAUTIFUL, selulit dan lemak degil dapat dihapuskan?? 





Sambil you all bekerja, Premium Beautiful juga bekerja untuk you all. Sambil you all berjalan, Premium Beautiful cepatkan lagi proses pengurusan badan you all. Sambil you all baring tengok TV, Premium Beautiful juga bantu you all. TAK NAK KE ? Bukan ke kite suka pada yang BERKUALITI, MUDAH, BERKESAN DAN TIDAK MEMUDARATKAN??






DENGAN SYARAT!! Pakai FULLSET Premium Beautiful secara konsisten & minum air dengan banyak. Mudah kan? So, dapatkan 1 set Premium Beautiful SEKARANG !!





Thursday, November 24, 2011

Ketahuilah Apa Itu Ovarian Cyst

Salam, Hi kawan2.


Seringkali Syik war2 kan bahawa Premium Beautiful mempunyai kelebihan untuk membantu mengurangkan masalah OVARIAN CYST..Tapi adakah you all tahu ovarian cyst ini boleh dihidapi oleh SESIAPA SAHAJA??

Entry kali ni syik nak share sikit tentang Ovarian Cyst yang kebetulan Syik pun mempunyai penyakit ini. Pada Syik, sangat2 perlu mencari penawar atau cara mengelakkan @ mengurangkan penyakit ni dari terus membiak..My left ovary already removed 9years ago & the cyst come back at right one. But alhamdulillah, i can pregnant. And the cyst shrink but it can come again ..You all yang tak menghidap penyakit ini mungkin mengambil tahu secara ENTENG..So, petikan ini Khas Syik link dari website Pakar Dr. Hamid Arshat :


TENTANG OVARY


     Ovary adalah perkakas penting dalam peranakan wanita. Ia mempunyai dua tugas penting :

  1. Mengeluarkan telor/benih setiap bulan untuk kesuburan wanita.
  2. Mengeluarkan hormon hormon ‘estrogen’ dan ‘progesterone’ yang penting untuk sifat-sifat kewanitaan, kejelitaan dan kegharaihan seks.


Gambar rajah di atas beginilah ovary sedang cuba mengeluarkan benih.




Ini ovary yang bengkak 'Polycystic ovary'. Haid menjadi tidak teratur dan tidak subur.




Ini adalah tumbuhan atau 'Tumour' pada ovary, tetapi bukan kanser. Ini ovarian cyst, mengandungi air. Juga bukan kanser.



Ini tumour jenis kanser pada ovari sebelah kanan gambar.





Ini 'tubo-ovarian abscess' yang mengandungi darah endometriosis yang banyak, bercoklat dan merosakkan organ.




Ini 'Endometriotic Cyst of Ovary'. Mengandungi darah kotor seperti coklet.




Perut wanita ini besar seperti hamil cukup bulan. Tetapi sabenarnya ia 'Ovarian Cyst' yang sangat besar. Pelbagai penyakit boleh menimpa kilang ovary, kebanyakkan adalah 'Cyst' yang biasanya mengandungi air, lendir, darah kotor, lemak. Dalam 'Dermoid cyst' diantara kandungan yang aneh ialah rambut, cartilage, gigi dan tulang.


Ada 'cyst' yang wujud secara sementara sahaja seperti 'follicular cyst' yang mengandungi air atau 'Corpus Luteal Cyst' yang sering mengiringi peringkat awal kehamilan dan mengandungi darah dan lendir. Cyst tersebut biasanya tidak perlu dibedah dan boleh pecah secara spontan dan cecair diserap oleh badan.


Tumbuhan atau 'Tumour' pada ovary merangkumi yang 'benign' atau bukan kanser dan yang 'malignant' iaitu jenis kanser.


Tanda tanda.

1. Banyak kali 'cyst' dan 'tumour' pada kilang ovary dijumpai secara kebetulan, ketika wanita berkenaan sedang menjalani pemeriksaan untuk tujuan lain. Tidak ada tanda dirasai. 

2. Gangguan dalam pusingan haid seperti lambat atau tidak datang pada waktu yang di jangkakan, haid tidak teratur saperti diluar waktu haid atau ia datang sedikit sedikit tetapi berpanjangan. 

3. Mandul atau kurang subur atau berulang kali gugur. 

4. Sakit senggugut, sakit waktu persetubuhan atau sakit perut tanpa mengira masa. 

5. Perut membesar tanpa hamil. 

6. Putus haid pada umur yang muda (Premature menopause) 

7. Gangguan kencing atau air besar. 

8. Dalam kes kanser ovary diperingkat lambat , hilang selera makan, susut berat badan, perut kembung, sakit pinggang dan letih lesu.


Awas jangan tunggu tanda. Buat pemeriksaan pap smear dan ujian vaginal ultra-sound setahun sekali! Jika you all dihidapi penyakit ini, HARUS segera berjumpa doktor ya..


So, kawan2..Sementara you all masih sihat ni lah perlu sediakan PAYUNG SEBELUM HUJAN..




Syik dah rasa, so you all must prevent yourself earlier..Spend your money to buy Premium Beautiful is not useless..Premium Beautiful tidak merawat penyakit ini, tapi hanya alternatif membantu mengurangkan..It's serve your health & beauty better..




Friday, November 18, 2011

Cara Untuk Mengurangkan Fibroid!!

Premium Beautiful membantu mengecilkan FIBROID!!

" Did you know that natural remedies shrink fibroids? You can stop and prevent the growth of fibroids naturally without resorting to medication and other typical procedures. Most of these natural remedies focus on reducing the amount of estrogen in the body since increased estrogen levels promotes the development and growth of fibroids. Here are some of the most common natural remedies used to help shrink fibroids.

Drinking 8 to 10 glasses of water each day helps flush out toxins from the body. Along with drinking plenty of water, getting a liver detox can also help to shrink fibroids by ridding the body of excess toxins and making it easier for the liver to metabolize and remove excess estrogen from the body.

Eating organic fruits and vegetables, beans, whole grains, and nuts helps promote the excretion of estrogen and can reduce the size of fibroids. You should try to avoid red meats, diary products, and foods high in saturated fat and sugar." - Sumber dari www.eshrinkfibroidsnaturally.com







Kaitan Dengan Premium Beautiful


As we know, bila kita pakai PB..Perkara paling penting adalah minum air lebih 8 gelas. Ini kerana, FIR akan bertindakbalas dengan cepat dan baiknya. Kelebihan PB juga antaranya adalah menyeimbangkan hormon estrogen dan progsterone..So, jangan risau. You all insyaAllah dengan izin Allah akan sembuh dari penyakit fibroid ini.

Penghidap fibroid tidak merasa sebarang kesakitan dan tidak tahu akan wujudnya fibroid ini. Jadi, you all HARUS LAH sentiasa menjaga kesihatan sebelum mendapat penyakit. Penyelesaiannya adalah - Gunalah Premium Beautiful!!





Miracle of Premium Beautiful Corset!!


Lemak di lengan dapat dihilangkan dengan memakai Premium Beautiful!!




Selulit di peha juga telah telah pudar !!




Membantu penghidap lump.




Menganjalkan Payudara.






Membantu mengurangkan penyakit cyst, fibroid, keputihan dan menyeimbangkan hormon estrogen & progesterone.
 







Orang Kurus Juga Boleh Pakai Premium Beautiful!!

Salam..


Adakah you all KURUS? Sangat2 KURUS?? Sekeping Macam PAPAN ??! Tak de Body Shape??




Nak dapatkan body shape yang sedang2 & solid? Jangan risau. PREMIUM BEAUTIFUL adalah penyelesaiannya..!










Kenapa perlu pakai PB walaupun dah kurus??

Premium Beautiful direkacipta 70% untuk kesihatan dan 30% untuk kecantikan. FIR itu sendiri membantu meningkatkan tahap metabolisma dan dalam masa sama tahap kesihatan you all turut dijaga.

Pemakaian PB yang konsisten dan mengikut caranya yang betul oleh you all yang kurus2 sebenarnya membantu  pembentukan semula buttock & breast.

BETUL KE??

Betul dear..Ramai testimonial yang dah dapat kesan..Kebanyakkan testimonial bagitau :
  1. BREAST SUDAH BERISI!! Of course la happy!! itu kan salah satu aset penting kite untuk suami. Betul?
  2. PUNGGUNG TERLETAK CANTIK & ADA SHAPE!! Wow !! Semua perempuan memang nak kan punggung yang cantik dan terletak. Tak delah nampak gebeh je kan bila pakai seluar..
  3. PINGGANG YANG LURUS DAH ADA CURVE!! Yeay!! Dah boleh pakai baju kebaya!!hehe

Dan paling penting, tidak kira badan kita kurus ke gemuk ke dah solid ke, you all have to get 1 set PB, sebab??

Semakin ramai wanita yang menghidap pelbagai penyakit especially barah. So, have to remember..Premium Beautiful is designed 70% health & 30% beauty..

So, dapatkan Premium Beautiful sebagai bantuan untuk mendapatkan kesihatan yang lebih baik.







Premium Beautiful Atasi Sakit Belakang

Salam, Hi kawan2..

You all yang dah bersalin mesti tau macam mana rasa sakit tulang bahu dan belakang akibat posisi menyusukan baby yang salah. Betul? Kalau boleh posisi menyusukan baby HARUSLAH SEBEGINI ye..






Tapi, kadang2 bila baby emergency nak susu. Kita terpaksa terus susukan baby. Yang penting, badan baby haruslah pada posisi mengiring bagi elakkan kepalanya sakit. Tapi, Macam mana dengan badan kita? Syik selalu bersandar pada katil or sofa TAPI bahagian leher harus di alas dengan bantal lembut. Sebab?

Baby menyusu agak lama. So, untuk 5 minit pertama boleh la tahan. Tapi kalau dah 30 minit. Makkkk! Sakit leher dengan belakang badan. Walaupun pada awalnya kita support bahagian belakang. Dan tk dapat dielakkan bila menyusukan baby pada waktu malam..Pagi2 CONFIRM SAKIT LEHER DAN BAHU!!






So, di jadikan cerita..Satu hari ni, syik balik kerja tak sempat nak tukar baju & my gugurl Nuha dah tarik2 baju kerja &jilat2 tudung Syik selepas ambil dia dari babysitter. Tu tandanya dia nak susu walaupun tak nangis! hehe..

Syik terus je susukan Nuha depan TV sambil duduk kt lantai tanpa alas pape kt bahu. Dalam hati rasa Nuha tak minum lama sebab babysitter kata baru je minum. Em,Ok..Sekali dah 45minit dia menyusu sampai tertidur2 kat pangku. Syik pulak terleka tengok TV. hehe..

Dan yang syik sangat2 terkejut, tak de rasa sakit langsung kat bahu or belakang badan..Malah sepanjang menyusukan Nuha tu rasa something support my perut dan abdomen..Tak rasa letih or rs nak terbongkok..Wahh!!So SURPRISINGLY!!!


Start tu, memang syik pakai je Premium Beautiful ni walaupun tak pergi kerja. Me bebas SAKIT LEHER DAN BELAKANG BADAN DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL !!Yeay!!


YOU ALL YANG TENGAH MENUNGGU SAAT KELAHIRAN BABY, BOLEH LAH BOOK FULLSET PREMIUM BEAUTIFUL NI UNTUK BERPANTANG SEKARANG!! 


Thursday, November 17, 2011

Breastpump Semasa Pakai Premium Beautiful

Salam..Hi kawan2..


Entry kali ni, Syik nk share macam mana you all yang exclusive breastfeeding boleh pumping semasa pakai PB. Actually, me juga can say as hardcore breastfeeding mOm..hehe..I'll will do anything to give breastmilk to my little gurl no matter hard it is.

 And, as you know. I also wearing PB, everyday! hehehe.. So, pada awal2 pakai PB ni agak kekok sikit nak pumping..Sebab, long bra ni agak tinggi tulang support dia. Finally, syik just follow macam dalam gambar ni..Kadang2 terus je selak, dan pump. Urgent!Especially lots of site visit outside..hehe.


So, CHECK IT OUT >>>







1. Longgarkan tali bra (adjust tali bra macam biasa). Then, turunkan cup bra. Now, kawan2 boleh letak corong pam dan pam macam biasa.




2. Kalau you all pakai Breastpump jenama 'Medela- Freestyle', pakej ni didatangi dengan set khas untuk kita ber'freestyle'. Cangkung A tu  dicangkukkan pada adjuster long bra.  Satu lagi part, kepitkan pada waist nipper (bengkung). So, now you are freestyling!!hehe..





3. Kalau you all pakai pump manual or electric yang tak de set freestyle tu, just pegang je pam tu. It just simple as that.




So, don't worry. Pakai PB pun you all still boleh pumping. 





Tuesday, November 15, 2011

Premium Beautiful Bantu Peluang Mengandung!!

Salam, Hi kawan2 !!


Percaya tak you all bahawa PB yang istimewa ini memberi % yang tinggi untuk membantu you all yang sedang berusaha untuk mendapatkan ANAK ?









YEKE NI??


YES !! InsyaAllah!! Dengan Izin Allah + you all berusaha memakai PB ni mengikut cara yang ditentukan ( Pakai lebih 8 jam & minum air dengan banyak iaitu lebih 8 gelas sehari ) dan mengambil Herba Maharani..
Impian you all pasti tercapai!!









Let us FRESH back What the FUNCTION of PREMIUM BEAUTIFUL..

  • Menstabilkan kedudukan rahim pada kedudukannya yang betul. Tanpa kita sedar, apabila rahim telah terletak dengan baiknya. Maka, rahim telah bersedia untuk proses kehamilan.
  • FIR pada PB membantu melancarkan darah keseluruh badan. Dengan itu secara langsung membantu menyuburkan sistem dalaman wanita.
  • Dapat menyeimbangkan hormon estrogen dan progestrone.
  • Tahukah kawan2 bahawa KEGEMUKKAN adalah salah satu punca you all susah untuk mengandung!! Jadi, PB membantu menurunkan berat badan dan tanpa disedari memberi peluang utk mengandung.



Fungsi Herba Maharani

  • Ia akan menyelesaikan masalah haid tidak teratur.
  • Menyelesaikan masalah senggugut, keputihan dan kekuningan.
  • Anti bakteria (sekitar faraj)
  • Melegakan sakit pinggang, sendi dan lutut.
  • Melegakan migrain dan angin dalam badan.
  • Menguatkan hati dan buah pinggang.
  • Melegakan asma.
  • Menghilangkan bau mulut (terutama waktu pagi)
  • Baik untuk pesakit diabetes (untuk kencing manis)
  • Menyelesaikan masalah buasir.
  • Merangsang hormon estrogen, progesterone & androgen (hormone seks)
  • Menberi kebahagiaan kepada pasangan.
  • Kesuburan dan awet muda.
  • Mencantik, menegang dan melicinkan kulit.
  • Menaikkan seri muka.
  • Menegangkan payudara.
  • Menghilangkan kelesuan dan muka pucat.
  • Melambatkan proses menopous.
  • Menguatkan antibodi/imunisasi.
  • Melancarkan peredaran darah.
  • Menghilangkan perpeluhan pada waktu malam.
  • Amalan semasa berpantang.
  • Menambah darah semasa bersalin.
  • Menguatkan otot-otot rahim dan peranakan.
  • Memperbanyakkan pengeluaran susu badan selepas bersalin.
  • Menghilangkan urat timbul.
  • Mengimbangi tekanan darah.
  • Meningkatkan kecerdasan minda.

Monday, November 14, 2011

Testimonial - Mereka Yang Berjaya!

Jangan terkejut!! Trasformasi DARI 98KG ke 50KG dalam masa 6 BULAN!! WOWW!!


Salam, Hi kawan2 !


Seronok tak bila kita dapat bentuk badan yang kita inginkan? BEST!! BETUL? Ha..ni bukti yang terang lagi nyata tanpa perlu disuluh2 lagi..hehe..


TESTIMONIAL 1

Ini adalah CDM Kak Ana sebelum menggunakan Premium Beautiful. Berat nya time ni 98 kg, bulan Oktober 2010.






Masa ni CDM Kak Ana dah start guna Premium Beautiful dan makan Nurich Lacto-Lite. Nampak tak perubahannya..




Dan gambar yang ni, setelah 4 bulan pakai PB + Makan Lacto-Lite! Kurus sudah!!






Dan, akhirnya kepada 50KG!!..CDM Kak Ana dengan bentuk badannya yang ramping, solid dan slim! Wahhh! Ini gambar diambil pada September 2011.


HOW?? Percaya tak?? Percayalah...Bak kata pepatah.." TAK KENAL MAKA TAK CINTA.."..You all beli memang tak rugi..Untuk diri sendiri CANTIK LUAR & DALAM..Sang suami pasti SUKA!


YOU ALL NAK KURUS JUGAK ?? SENANG SAJE..Pakai PB Corset + Makan Nurich Lacto-Lite!!


Bagaimana PB berfungsi?


  • Meningkatkan kadar metabolisma.
  • Kerap membuang air kecil atau air besar.
  • Mengempiskan perut dan bantu mengawal selera makan yang membuak2. Cenderung untuk makan dengan kuantiti yang sedikit. 
  • Tetulang bengkung dijahit dengan CHITOSAN (berasal dari kuku & kaki ketam) bagi memudahkan & mempercepatkan pembakaran lemak.
  • Kerap buang angin.
  • Keluarkan peluh asid.
  • Membentuk daya ketahanan, merawat kesihatan dalam bentuk rawatan alternaf (FIR)


Bagaimana NURICH LACTO-LITE Berfungsi



  • Menambah bakteria baik dalam usus kita untuk proses penghadaman 
  • Menggalakkan metabolisme
  • Membuang toksin dalam usus yang menyebabkan pengumpulan lemak. Oleh itu, orang yang berbadan besar disarankan minum Lactolite 2 SACHET setiap hari.
  • Mengurangkan beban badan.
  • Membantu melegakan sembelit.
  • Membantu sintesis vitamin.


NAK ATAU TAK NAK? BERMINAT? Jangan risau, CALL @ SMS Syik 013 - 755 8782







TESTIMONIAL 2



Insan seorang ni adalah Kak Fazi seorang Penyarah di Kolej Komuniti(Kota Tinggi) ..Mengikut katanya, dia seorang yang sangat suka makan! hehe..Ini gambarnya DULU2 kala..



SEBELUM










DAN..

.

.

.

.

.

AKHIRNYA !!




Cuba teka, mana satu Kak Fazi ?? Mesti lah pakai T-shirt pink yang macam anak dara tu walaupun dia dah ada anak satu..hehe..Kak Fazi mengambil masa 9 Bulan untuk turunkan berat badannya dari 80kg kepada 58kg.. 


So, you all tak nak ke? Syik NAK!! Dan dah dapat pun ape yang syik nak..hehe. Jom!!






TESTIMONIAL 3




Haa..ni gambar syik pulak.hehe..kurus kan saye!!hehe..mesti la..pakai baju kurung adalah cara selamat untuk tutup 'Lokasi Rahsia' !hehe..




SEBELUM




Gambar ni time raya tahun ni, August 2011..Baru pas bersalin..15 hari berpantang rasanya. Berat bdan 60kg..hehe








Ni pulak time 8bulan mengandung..Berat 67kg..Muka dan paha je yang kembang.hehe..PERUT? Of course kembang lg cepat dear..hehehe.








.


.


.


.


Dan yang ni gambar terbaru..Tapi ni selepas 2 bulan pakai PB..Actually dah dapat berat dan peha yang diidamkan selepas 1 bulan pakai PB..Yang penting..SYIK SUKAAA !!hehe..Tak yah bazir beli seluar yg besar sket..hehe.


SELEPAS















Berat saya sudah 45kg!! Yeayyy!!..HIP..HIP..HOOORAYY!!hehe..



Sape lagi nak jd testimonial Syik?? Lai..Lai..Get 1 fullset of PB TODAY!!



Sunday, November 13, 2011

Berbaloi ke Beli Premium Beautiful??

Salam, Hi guys..

Entry kali ni syik saja nk tanya you all..Mesti bila you all baca tentang kelebihan Premium Beautiful ni you all terus excited nak beli. Lebih2 lagi kalau PB ni boleh bantu selesaikan masalah you all. Dan segala aura excited tu akan terHENTI sejenak bila syik war2 kan harga nya yang boleh dikatakan telan air liur lah! Setuju??

Dulu2 pun syik macam tu jugak..Bila baca kelebihan PB ni, seronok sampai kalau boleh nk order hari ni, esok nk pakai terus!!hehe..Bila tengok harga..Makkkk!mahalnya..Then,masa tu la syik beli corset yg murah2, produk makan2 la..pil2 la..pergi slimming centre la..Ops!!Terlebih sudoh.hehe..Tapi, yang sangat2 'BEST' nye..Tak de perubahan langsung!!WHAT!!! Sedeyyy!








Bila kira2 semua cost yang dah keluar termasuk la kos minyak, toll, bayar parking & penat berjalan..makkk!!Bukan RM2,000 lagi dah..terlebih2. Percaya tak? Percayalah..Bila macam tu, syik terus je book untuk 1 fullset Premium Beautiful..Masa tu dah preggy dah..huhu.So,tunggu habis pantangla..hehe.

Macam tk percaya, bila guna 3 hari..Perut dah kempis,tapi still ada la lemak sikit2 especially kwasan parut operation tu..Tu syik maafkan la.Sebab, parut tu dah kena operate dua kali dah. 1st dulu sebab cyst. 2nd ni sebab bersalin..Tapi, dalam 3 hari dah ada perubahan ok apa dari setahun. Betul tk?

Then, syik consume sehingga la sekarang..Memang puas hati!!Kalau tak pakai PB pergi kerja terasa macam tk best..Terasa mcm tk pkai baju je.hehe..Syik pakai 4 hari seminggu..Part yang paling jadi keutamaan adalah peha!!hehe..Sebab? Bentuk badan syik adalah jenis JENNIFER LOPEZ you know..haha..Kiranya dah sebulan pakai. Dan seronok tak terhingga, seluar jeans yang dah tak muat sebelum preggy tu dah boleh pakai!!Yeayyy..

Dulu time sebelum preggy nak kuruskan peha ni punya la..lamaaa sangat2..Syik berjogging, bersenam khusus untuk peha, sapu cream, makan macam2 la..Dekat setahun baru la kurus sikit. Lepas raya, makan tak ingat dunia terus je naik balik..Tidakkkk! Padahal baru je 2 hari raya..Hati ku kecewa!!uhuk..

Sekarang rasa lega sangat2, sebab syik cuma keluarkan modal RM2,000+ sekali..Pakai sampai bila2..Tak takut dah klu berat badan naik lagi sebab..Syik pakai PB hari2. PB kan merangkap underwear..So, no worries anymore!!Yeayyy!

Cuba you all kira2 :

1) Kalau pergi slimming centre

Sekali pergi mesti duit keluar RM100..nnti kena datang lagi..Bila dah datang, kadang2 dia tk kn bg kite kuar berlenggang jek. Mesti kena beli salah satu produk dia untuk kita guna dekat rumah.Kita je tak perasan!hehe..Nanti bila datang lagi, tak de perubahan. So, tambah lagi sesi. Tambah lagi produk untuk lagi cepat berkesan katanya..Fuh!Melayang lg duit..

Dah hbis sesi, kita kurus..Tak lama kemudian berat badan naik lagi..So, Ape yang you all akan buat??Especially yang nak kawen, nak tunang, yang jaga penampilan?You all mesti nekad pergi lagi.haha..Habis la.Dekat situ je kita dah bazir duit.Setuju??

2) Cara murah sikit. Makan produk2 atau cream2.

Sekali beli mungkin nampak murah. Tapi berapa kali nak kena beli untuk sebulan?Belum tentu dalam sebulan boleh kurus kawan2..Kalau satu pek you all beli RM200. Ni produk yang memang dikatakan mujarab la..Sebulan biasanya mesti kena beli 2 pek..That;s normal. Then, you all mkn smpai la dapat hasil. Dan, kadang2 bila you all stop pengambilan, berat badan akan naik dengan cepat..So? Pikir2 la sendiri.


3) Bersenam & Jaga Pemakanan

Ni pun syik dah try..Pernah dulu hari2 bersenam, makan pun cut2 la jugak..Sekali pengsan!hehe..Tekanan darah dah la rendah. Makan pulak tk cukup. Memang cari pasal la kan.hehe..Lepas tu try makanan yang berkhasiat..Woow. Bukan murah ye you all makanan berkhasiat ni..Memang pokai la. So, cara murah. Makan Oat..Tapi, tak kurus pun peha saya!huhu..Terus je give up.

Bila kerja dah sampai lewat malam, lagi la. Bila nya nak bersenam kawan2??Makan time kerja lagi la. Ape2 lauk pun jadi lah. Memang tak de choice dah. Tak nak pengsan punya pasal kan. So, makan je la ape yang ada kat kedai. Senang cerita, memang bazirkan duit balik la beli produk2 menguruskan badan tu.huhu..Sebab? Bila berat badan naik, lemak2 pun naik. Sangat tak selesa. Rasa tak confident. Pkai baju pape pun rasa down je. Betul tak?


4) Pakai Premium Beautiful

Dengan PB ni, syik bersyukur sangat2. All the time badan kita dipelihara luar dan dalam. Lagi2 syik memang ada ovarian cyst, senggugut yang teruk, migrain tahap kritikal, gastrik, parut operation yang bersimpang siur.hehe (apendiks, cyst, bersalin).So, ALL IN ONE la PREMIUM BEUTIFUL ni..

You all pakai seminggu dah nampak kesannya especially dari segi fizikal. Dari segi kesihatan dalaman kita tak nampak kan? Tapi, you all akan perasan dalam masa terdekat juga. Lagi2 kalau yang memang bermasalah. Let say, you all memang dah tak muat size PB tu..(sebabnya berat badan idaman dah tercapai.yeay!!).PB tu boleh juga di let go. Walaupun tk dapt jual dengan harga beli, tapi sekurang2nya you all dapat juga duit untuk dijadikan modal untuk beli set yang baru. Betul tak? Kalau tiga point sebelum ni macam mana? Duit you all BURN BEGITU SAHAJA!!


Semua ni adalah pengalaman syik sendiri. Kalau lah daku temui Premium Beautiful ni 6 tahun lepas. Alangkah jimatnya duit yang dah bazir dulu2 tu. Agaknya boleh beli 3 set Premium Beautiful kot!!hehe..Tapi, bersyukur sebab sempat kenal ape itu Premium Beautiful!!


So, you all. Jangan la menilai sesuatu yang kita tidak pernah rasa atau cuba dengan pandangan yang negative.  Pasti ada sebabnya mengapa harganya sebegitu. 


SELAMAT MENJADI LEBIH SIHAT & LEBIH CANTIK!!


Cara Mencuci Premium Beautiful

PB Wash (RM42/botol)
Boleh tahan sehingga 3-4 bulan



  • Ianya bersifat lembut, di khaskan untuk lingery wash.
  • Kandungannya diektrak dari tumbuhan dan vitamin yg terpilih.
  • Tidak melunturkan warna fabrik.
  • Tidak mengeringkan kulit semasa basuh.
  • Menghapuskan bakteria dan bau.
  • Bau bunga-bungaan







     Cara Terbaik Untuk Mencuci Premium Beautiful


  • Cuci PB hanya dengan tangan saje. Simple as that. Tidak boleh di masukkan ke dalam mesin basuh atau   mesin pengering. Elakkan memintal @ memerah dengan kuat.
  • Larutkan 1 penutup PB Wash @ pencuci liquid ke dalam air suam. Seeloknya gunakan baldi atau besen.
  • Rendam PB hanya 10 minit sahaja sambil gosok2 manja @ lembut. Jangan kasar2 ye.
  • Bilas PB sehingga bersih. 
  • Sangkut PB di dalam toilet supaya air basuhan menitis dan mengering. Atau boleh juga lapkan dengan tuala kemudian sidai di bawah kipas untuk lebih cepat kering.
  • PB akan kering dalam masa 4-6 jam. So, masa terbaik untuk cuci adalah selepas kerja. 


     Masa Terbaik Untuk Mencuci Premium Beautiful


  • Mengikut instinct hygenic you all. Jika PB tidak berbau dan masih bersih, boleh digunakan semula.
  • Tetapi, jika you all sudah terasa gatal, HARUSLAH dicuci PB nya itu.
  • Secara peribadi, adviseable you all basuh PB setiap hari especially pada minggu pertama penggunaan PB. Kenapa? Kerana proses penyahtoksik sedang berlaku.
  • Pada minggu ke-2, dibolehkan untuk mencuci PB 2@3 hari sekali. Namun bergantung pada tahap kekotoran PB tu.
  • You all jangan risau, PB ini sendiri akan memberi tanda2 bila sepatutnya ia dicuci. Iaitu, bila you all mula terasa gatal2, tidak selesa atau pun berbau.

     
      Pantang Larang!


  • TIDAK BOLEH mencuci PB dengan larutan beralkali tinggi, shampoo atau pencuci SERBUK
  • TIDAK BOLEH menjemur PB di bawah sinaran cahaya matahari secara terus. Ini kerana untuk menjaga kualiti kain dan juga kualiti sinaran FIR.
  • TIDAK BOLEH menggunakan seterika.
  • TIDAK BOLEH menggunakan mesin basuh, mesin pengering atau memintal.


      Apa perlu buat jika berlaku kerosakan

  • Selagi TAG ORIGINAL Premium Beautiful masih ada di setiap helai part PB, you all entitle untuk mendapatkan service REPAIR FOR FREE seumur hidup!! Hubungi dealer you all, syik or terus sahaja  hubungi pihak hai-o. Alamat dan contact no. terdapat di setiap set zip bag you all.


  • Jaminan membaik pulih secara percuma seumur hidup seperti kerosakan @ koyak pada fabrik, cangkuk tercabut, batang keluli pelarasan patah dan sebagainya.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...