Friday, August 24, 2012

Letakkan matlamat yang tinggi, Sasarkan bintang. Kalau tak tercapai, masih ke bulan!


As salam,

Hi kawan2..Masih mood raya?? Atau ada yang dah kerja? Never mind..masa akan terus berlalu.So, gunakan sebaik mungkin.

Start raya tu hari badan dah rasa tak sedap..sejuk2,macam nak demam. Tapi tk panas. Bangun pagi2. tekak sakit sangat2.Macam kena toreh.Terseksa nak makan..Badan pulak bisa2 seluruh badan..First terpikir ada salah makan ke? Macam bentan,tapi Syik dah lama dah habis berpantang. Nuha pun dah setahun.hehe.

Sekarang ni still sakit, tapi bila nak tidurkan Nuha Syik suka layan blog mentor kitorang Hanis Haizi. Paling syik suka video dia. Sangat2 inspired! 

You all pun bleh terbuai bila tgok video ni. Serius. Especially sesiapa yang sedang berusaha nak capai impian masing2. Normal la bila kita nak something, pasti Allah nak tengok kita berusaha dulu. Makin kuat berusaha,makin banyak la Allah berikan.








Seconds, Hours, So many days..
You know what you want
But how long can you wait?

Every moment lasts forever..
When you feel you lost your way

And what if my chances
Were already gone
Started believing
That i could be wrong

But you give me one good reason
To fight and never walk away

CORUS

So here i am still holding on..

With every step
You climb another mountain
Every breath it's harder to believe

You make it through the pain
weather the hurricanes

To get to that one thing

Just when you think
The road is going nowhere

Just when you almost
Gave up on your dreams

They take you by the hand
And show you that you can

There are NO BOUNDARIES !
There are NO BOUNDARIES ..

I fought to the limit
To stand on the edge

What if today is as good it gets?
Don't know where the future's headed
But nothing's gonna bring me down

I've jumped every bridge
And i've run every line

I've risked being safe
But i always knew why

I always knew why..

CORUS

So here i am still holding on..

With every step
You climb another mountain
Every breath it's harder to believe

You make it through the pain
weather the hurricanes

To get to that one thing

Just when you think
The road is going nowhere

Just when you almost
Gave up on your dreams

They take you by the hand
And show you that you can



You can go higher, you can go deeper
There are no boundaries
Above and beneath you

Break every rule 'cause there's nothing between you and your dreams

With every step
You climb another mountain

Every breath it's harder to believe

Yeahhh..!

There are NO BOUNDARIES ..(2x)

With every step
You climb another mountain

Every breath it's harder to believe


You make it through the pain
weather the hurricanes

There are NO BOUNDARIES ..(3x)






Tuesday, August 21, 2012

Premium Beautiful Dan Darah Tinggi


As salam,


Salam Aidilfitri kepada semua kawan2..Raya mesti seronok kan? Especially yang kerja goverment. Hari tu dapat bonus raya. Naik cuti je gaji dah keluar..Wee..Mesti syok kan??Jangan lupa berjimat cermat ok dear .

Orait, kali ni nak share testimonial PB yang ada penyakit Tekanan Darah Tinggi.


TEKANAN DARAH TINGGI




1 alternatif mudah untuk membantu mengurangkan penyakit darah tinggi, you all hanya perlu dapatkan 1 set Premium Beautiful. Pakai sebagai pakaian dalaman harian dan you all akan dapat manfaatnya. Plus, bukan sahaja darah tinggi dapat dikurangkan, berat ideal dan bentuk badan ideal jugak dapat. 


Let us check it out apa yang menyebabkan berlakunya Tekanan Darah Tinggi??



1. Gemar makanan ringan dan makanan segera.
2. Gemar minuman berkefein.
3. Gemar makanan yang mempunyai perisa yang banyak. (MSG, Ajinomoto. kicap, sos, dan lain2.)
4. Gemar makan roti (kecuali roti diperbuat TANPA yis seperti roti perancis.)
5. Gemar makan daging ayam terutama bahagian kulit. (kolestrol tepu.)
6. Gemar minuman bergas dan bikarbonat.
7. Makanan berkoko.


Cara pengambilan makanan yang tidak sihat.

1. Makan bersulam air.
2. Makan sambil menonton tv atau ketika stress atau sedih.
3. Makan sambil memikirkan sesuatu masalah.
4. Tidur selepas makan.
5. Perokok tegar. Sangat kuat merokok.


Punca lain yang menyumbangkan Tekanan Darah Tinggi

1. Cara hidup yang tidak aktif.
2. Gemuk.
3. Paras kolestrol yang tinggi.
4. Tabiat pemakanan dari keluarga yang diwarisi.
5. Pengambilan alkohol yang berlebihan.
6. Pengambilan garam sodium yang berlebihan.


Tanda2 Anda mempunyai Tekanan Darah Tinggi !

1. Senang gelisah,runsing, susah hati.
2. Tekanan kerja, ketegangan.
3. Sering rasa berdebar, gugup dan bimbang.
4. Kebas, loya, berpeluh dan menggeletar.
5. Terhoyong hayang dan rasa nak pitam.
6. Sakit belakang tengkuk dan bahu.


Sikap atau Karakter Penghidap Tekanan Darah Tinggi

1. Panas baran.
2. Sering pendam rasa
3. Keras kepala.
4. Kuat cemburu
5. Tidak senang melihat kejayaan atau kesenangan orang lain.
6. Geram, hasad dengki.


Komplikasi Darah Tinggi, baca BETUL2 !

Terdapat banyak permasalahan sekiranya tekanan darah kita melebihi tahap sepatutnya lebih-lebih lagi sekiranya penghidap menghidapinya dalam masa yang panjang (kronik).

1. Saluran darah arteri menjadi rosak dan akan menyebabkan atherosclerosis. Perkara ini akan menyebabkan salur darah akan tersekat disebabkan tindak balas bahan yang ada dalam darah dengan salur darah yang rosak.

2. Aneurisme (aneurysm) iaitu salur darah akan membesar dan sekiranya salur darah tidak mampu untuk menahan tekanan kemungkinan akan menyebabkan salur darah pecah .

3. Penyakit jantung. Seperti yang kita tahu jantung adalah organ paling penting dalam mengepam darah ke seluruh badan. Sekiranya tekanan darah tinggi, banyak tenaga yang diperlukan oleh jantung untuk bekerja. Komplikasi yang biasa kita lihat adalah cardiomyopathy iaitu sel-sel jantung menajdi besar kerana ingin menampung tekanan darah. Sekiranya berlanjutan, jantung akan agar berfungsi (heart failure)

4. Strok.

5. Masalah Buah Pinggang.

6. Sindrom metabolik badan, dipercayai bahawa salah satu punca permasalahan ini berlaku adalah disebabkan tekanan darah tinggi yang berlaku. Penyakit ini adalah satu kumpulan tanda iaitu :
Kadar kolestrol dalam darah yang tinggi, kurang HDL, insulin dalam darah tinggi dan diameter pinggang melebihi kadar yang sepatutnya. Tanda-tanda ini akan menyebabkan strok, kencing manis dan sakit jantung.


Labur la sedikit wang hari ini untuk menjaga kesihatan you all, seandainya sedar DUIT SAVING, DUIT GAJI tak mampu nak tampung kos MENGUBATI yang 10 @ 50  ganda lagi MAHAL !!!!



Saturday, August 11, 2012

Rahsia Kekal Cantik dan Sihat!



As salam semua..


Syik nak share beberapa RAHSIA untuk kekal cantik dan sihat yang orang selalu abaikan! Siapa nak tau?? Ok, jom teruskan bacaan you all.




KINI BUKAN RAHSIA LAGI !! hehe.

Simple sahaja rahsia yang perlu you all tahu ni.


JANGAN TIDUR LEWAT DAN BANGUN LAMBAT


HAAAAHH?? Mesti you all pelik kan? Ok, teruskan membaca. Penting tau ni sebab.. mesti atau paling tepat PASTI you all semua suka tidur lambat dan bangun lewat. Haa,pasni kurangkan la ye.


KENAPA TAK BOLEH TIDUR LEWAT ??

Tidur yang nyenyak dan sempurna sangat penting. Jika kita tidak tidur dengan baik, racun dalam tubuh kita akan terkumpul dan ini akan mempengaruhi tahap kesihatan serta emosi kita.




PUNCA UTAMA KEROSAKAN HATI ADALAH :

1. Tidur terlalu lewat dan bangun lambat adalah penyebab utama

2. Tidak buang air kecil di pagi hari.

3. Terlalu banyak makan.

4. Tidak mengambil sarapan.

5. Mengambil terlalu banyak ubat-ubatan.

6. Mengambil terlalu banyak bahan pengawet, aditif, pewarna makanan, dan perasa tiruan.

7. Mengambil terlalu banyak makanan berminyak. Jangan mengambil terlalu banyak makanan berminyak walaupun makanan yang menggunakan minyak goreng terbaik seperti minyak zaitun. Elakkan mengambil makanan berminyak ketika anda dalam keadaan letih, kecuali ketika badan sedang dalam keadaan betul-betul fit.

8. Mengambil terlalu banyak makanan juga boleh memberikan beban berlebihan kepada hati. Sayuran seeloknya harus dimakan mentah atau dimasak 3-5 bahagian sahaja. Sayuran yang dimasak harus dimakan dalam satu sajian dan tidak disimpan.


Kita harus mengamalkan gaya pemakanan yang sihat dalam kehidupan. Amalan pemakanan yang sihat sangat penting bagi memastikan tubuh kita untuk menyerap dan menyingkirkan bahan kimia yang tidak diperlukan oleh tubuh. Pemakaian Premium Beautiful Korset adalah salah satu alternatif untuk membantu menyingkirkan toksin dalam badan.


KITA PERLU FAHAM BAGAIMANA TUBUH BADAN KITA BERFUNGSI


Malam (9pm - 11pm): adalah masa untuk menyahkan/membuang toxic chemicals (de- toxification) yang tidak diperlukan dari sistem antibodi (lymph nodes). Dalam waktu ini kita seharusnya dalam keadaan tenang dan suasara yang relaks seperti mendengar musik. Jika seorang surirumah dalam ketika ini masih menjalankan aktiviti hariannya seperti mencuci pinggan atau mengawasi anak-anak membuat kerja rumah, ini akan memberikan kesan negatif pada kesihatannya.


Malam di (11pm-1am): Proses de-toxification dalam hati, dan secara idealnya harus dilakukan dalam keadaan tidur nyenyak.


Tengah malam (1am - 3am): proses de-toxification di bahagian hempedu, idealnya juga dilakukan dalam keadaan tidur nyenyak.


Tengah malam (3am - 5am): proses de-toxification di bahagian paru-paru. Oleh kerana itulah kebiasaannya bagi yang sedang mengalammi batuk, ketika ini anda akan mengalami batuk yang sangat kuat. Memandangkan proses de-toxification telah sampai ke saluran pernafasan, kita tidak perlu mengambil ubat batuk ketika ini kerana ianya akan memnganggu proses pembuangan toksin tersebut.


Awal pagi (5am - 7am): proses de-toxification di bahagian usus besar, anda harus mengosongkan usus.


Pagi (7am - 9am): Penyerapan gizi pada usus kecil, kita harus sarapan pada masa ini. Kepada mereka yang sedang saki, sarapan harus lebih awal iaitu sebelum pukul 6:30 pagi. Makan pagi sebelum 7:30am sangat berguna bagi mereka yang ingin kekal cergas. Mereka yang tidak sarapan, mereka harus mengubah kebiasaan mereka. Namun jika anda terlewat mengambil sarapan sehingga pukul 9am-10am sekalipun, itu masih lebih bagus daripada tidak bersarapan sama sekali. Tidur lewat dan bangun terlalu lambat akan mengganggu proses membuang bahan kimia yang tidak diperlukan dalam tubuh.


Tengah malam sampai 4am juga adalah waktu untuk sumsum tulang menghasilkan darah.


Oleh kerana itu, dapatkan tidur yang sempurna dan jangan tidur terlalu lewat.


Petikan dari SDKD


So, you all try la dapatkan tidur yang betul dan mencukupi.

Sampai sini sahaja perkongsian kita. Daaa 







Sunday, July 29, 2012

Yeay! As promised ! Warranty for Whole life!

As salam,

As promised, we guarantee for repairing PB for the whole life without any cost to you!

Just to share with you.

Customer Syik hantar long girdle yg terkoyak dibahagian belakang. Tak berapa besar, tapi still koyak la kan. So, apa perlu dia buat? 

JUST

1. Call Syik.
2. Bagi set PB yang problem. Poslaju/Syik datang.Mana2 yang sesuai la kan.
3. Syik akan hantar kat stokis.
4. Dalam 2 bulan akan dapat set PB yang telah dibetulkan.

Bukan pada customer Syik saja, ANYONE YANG ADA PROBLEM PADA SET PB KESAYANGAN.Just contact Syik. I'll help to send your set for repair. Easy right?

Take a look!


Bahagian yg terkoyak di tandakan.




Long girdle bahagian belakang (love shape)




Nampak tak tempat jahitan yg diperbaiki? Tak nampak kan..hehe.Repair mesti la sekemas mungkin.




Ready untuk dihantar selepas check balik tempat repair. Puas hati saya!wee.





Ni borang yg diisi, dan tarikh hantar ke stokis ialah 28th May 2012.




Dapat call dari stokis,terus collect on 23rd July 2012. 


Happy sebab dapat bantu customer..Whole life warranty guys! Sapa nak bagi FREE??

Anyone yg nak hantar repair,contact Syik okeh. Will do dengan kasih sayang gitu..ceewah!

Gudnyte, Assalamualaikum!




Wednesday, July 25, 2012

Duit Raya !! Shopping Raya !Grab this !

As salam,

Hari ni sudah 6 Ramadhan, dan kita ada 23 hari lagi untuk beribadah sebaik mungkin. Insyaallah. Hari ni, i would like to welcoming my new bisness partner !

  Cik Iza !!


Welcome to our beautiful group! 
What the best part? For sure bonus bisness RM4,500 will be yourssss ! Duit Raya ! Duit Raya ! Siapa nak bagi FREE kan? Tu belum jual PB lagi. Tapi dah ada buyer! Your rezeki Iza !Ditambah lagi dengan bonus setengah bulan dari government! Gemuks la duit simpanan kawan kita ni..Bleh bg extra kat parent raya ni.

Ha..Apa lagi kawan2 kt luar tu? Siapa cepat dia dapat. Kalau lambat, tak dapatlah merasa duit extra di hari raya ni kan? Duit gaji habis untuk hari raya, tapi you all ada extra RM4,500 untuk expenses selepas raya. Seronok kan?? Orang lain kena ikat perut selepas Hari Raya. Tapi kita steady je.Siapa lagi wanna join us. Simple saja bisness ni. Apa step penting yang perlu you all buat ??


1ST STEP

DECIDE


2ND STEP

DO !!


Premium Beautiful Corset is THE BEST CORSET EVER..
ALL IN ONE!

Nak kurus dan maintain shape, tapi dapat BONUS lain. Apa dia??

Gastrik GONE!
Migrain GONE!
Back pain GONE!
Strectmark GONE!
Rahim Jatuh GONE!
Senggugut GONE!
Asma GONE!
Sakit Pinggang GONE!

DAN

BONUS BISNESS
Siapa yang nak bisness tak da untung kan.


Dan macam2 lagi. Siapa yang dah pakai dengan CARA BETUL sahaja akan tau kelebihannya.

This bisness is very simple. Only 10set PB  for the 1st and last. Tak pening2 la nak restok or whatever. Siapa yang tak terjual  PB tu mksudnya dia tak menjual. Kita kan berbisness, mesti buat cara bisness kan. Simple je.


Masih sempat lagi nak tambah duit raya. Ambil lah peluang keemasan ini untuk extra duit raya!
BONUS RM4,500 will be reduce anytime. Sementara still on, grab it immediately guys !


APA KATA MEREKA?











Contact me for EXTRA FREE GIFT ! LIMITED ONLY.



Tuesday, July 10, 2012

Siapa Kita Hari Ini, Esok Dan Akan Datang..



"Apa yang akan membezakan anda hari ini dibandingkan 5 tahun dari sekarang adalah sangat bergantung kepada buku apa yg anda baca, guru/ mentor mana anda belajar, siapa kawan anda & berapa tinggi kuasa tindakan anda menggunakan ilmu yg dipelajari di dlm hidup atau perniagaan anda!" -AzizanOsman-






"Inspirasi kejayaan: Kitaran KUNCI KEJAYAAN. Ikut ni, dan insyaallah akan berjaya! ;)"

Thursday, July 5, 2012

I love Celgynic !

As salam..

Celgynic


Kebaikan

1. Membaiki, memperbaharui dan menstruktur semula membran sel bagi organ-organ badan manusia.
2. Membolehkan sel memperoleh nutrisi dan oksigen yang cukup, menggalakkan kesihatan dan kecergasan sel.
3. Menurun dan menguraikan kolesterol yang terkumpul di saluran darah, melancarkan dan melembutkan saluran darah, menggalakkan peredaran darah, menyelaraskan tekanan darah.
4. Meningkatkan daya tahan penyakit dan daya keimunan.
5. Menyelaras kelenjar rembesan badan manusia.
6. Menyingkirkan bahan pemerosot kesihatan, lemak teremulsi, menggalakkan metabolisme sel kulit, mencegah penuaan kulit.
7. Mengaktifkan sel otak, membaiki daya ingatan, meningkatkan keupayaan belajar.
8. Mempercepatkan daya penyembuhan kulit yang luka.

Apa Itu Celgynic

Celgynic merupakan nutrien yang dihasilkan berasaskan sains perubatan zaman moden demi memenuhi keperluan nutrisi badan manusia. Ia adalah makanan kesihatan ideal yang  menggabungkan penggunaan ramuan nutrisi semulajadi yang tanpa sebarang bahan tambahan iaitu kuning telur dan pelbagai herba yang bernilai, pemprosesan menerusi teknologi tinggi, dan penambahan dengan pelbagai jenis nutrien. Antaranya kaya dengan kuning telur, asid lemak, pelbagai jenis bahan mineral seperti zink, kalsium, fosforus dan 7 elemen lain yang diperlukan serta bahan aktif. Ramuan Celgynic berkesan untuk mencantikkan wajah, anti penuaan dan meningkatkan metabolisme badan.

Apakah itu lesitin yang terkandung dalam Celgynic?

Nutrien lesitin yang terkandung dalam Celgynic adalah diekstrak daripada kuning telur. Ia merupakan unsur penting dalam pembentukan membran sel badan manusia. Ia dapat memperbaiki, memperbaharui dan menstruktur semula membran sel terutamanya sel-sel otak, jantung, hati dan kelenjar, menjadikan sel seluruh badan lebih sihat. Ia juga dapat menurun dan menguraikan kolesterol dalam darah, melancarkan kapilari darah dan peredaran darah.

Adakah Celgynic dapat mengubati diabetes, tekanan darah tinggi dan kolesterol tinggi?

Celgynic kaya dengan lesitin. Lesitin mempunyai fungsi mengemulsi dan mengurai lemak, mengurangkan masa lemak berada di dinding dalaman saluran darah, menggalakkan kehilangan plak arterosklerosis. Menurut kajian yang dijalankan, kekurangan lesitin akan menyebabkan fungsi pankreas menurun, kegagalan merembes insulin yang mencukupi, mengakibatkan gula yang berlebihan berada dalam darah, dan seterusnya menyebabkan gula darah tinggi. Maka lesitin dapat membantu menyelaras gula darah, tekanan darah dan kolesterol badan.

Bolehkah Celgynic diganti dengan pengambilan sebiji telur kuning setiap hari?

Walaupun telur kuning kaya dengan lesitin, tetapi kandungan kolesterol dan lemak tak tepu di dalamnya juga sangat tinggi. Pengambilan yang terlalu banyak adalah tidak baik untuk kesihatan saluran darah jantung dan otak. Selain itu, Celgynic kaya dengan herba bernilai, dapat membekalkan pelbagai jenis unsur mineral dan unsur aktif untuk badan, dan amat bermanfaat untuk kesihatan.

Apakah cara pengambilan Celgynic?

Dua kali sehari selepas makan pagi dan malam, 4 hingga 6 biji setiap kali.

Siapakah yang perlu mengambil Celgynic?

Mereka yang mempunyai daya keimunan yang rendah, warga tua, pelupa serta mereka yang perlu menyelaras gula darah, tekanan darah dan kolesterol badan.

Siapakah yang tidak perlu mengambil Celgynic?

Kanak-kanak yang berumur 3 tahun dan ke bawah tidak dicadangkan untuk mengambil Celgynic.

Adakah Celgynic memperoleh kebenaran dan kelulusan Negara?

Celgynic telah memperolehi kelulusan daripada Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan dan Institut Pemeriksaan dan Penyeliaan Kebersihan Makanan China, boleh dijual secara sah di pasaran.

Ramuan

Egg yolk, Cordyceps Sinensis, Cortex Eucommia Unoides, Radix Panax Ginseng, Fructus Lycium Chinense, Herba Ganoderma Japonnicum.


Kenapa Syik Suka?

After bersalin, Syik mengalami keguguran rambut yang sangat serius. Bila Syik baca tentang hal ini, rupanya memang normal ibu selepas bersalin akan mengalami keguguran rambut. Tapi, sehingga Nuha 8 bulan masalah Syik ni berlarutan. Syik jadi risau sebb bukan sahaja semasa menyikat rambut, tapi just duduk dan baring2 saja rambut tetap gugur.

Rambut syik memang jarang2..dan ada satu kawasan yang macam botak. Bila masalah ni timbul, lagi la teruk kebotakkannya. Malu dengan husbnd!huhu. So,Syik try ambil Celgynic ni mkn 5 biji dan diambil 2 kali sehari. Tujuan utama untuk keguguran rambut. Tapi Syik dapat extra energy! Bgun pagi badan cergas je. Kesannya sama macam Syik makan Herba Maharani. Nak ganti puasa esok,mlm2 buta syik ambil Celgynic ni.Alhamdulillah, cergas je sepanjang hari berpuasa. Then, selepas 2 bulan ambil Celgynic ni baru perasaan kawasan botak kt kepala tu dah ada rambut dan tak da dah rambut gugur banyak2 mcm orang kena lukemia tu. Syukur ! Husband pun ambil Celgynic. So,kta sama2 dapat benefit.

So,sesiapa yang ada masalah keguguran rambut especially. Try la Celgynic ni. Best dan mujarab !

Sorry tak dapat upload gmbar rambut. Sebab saya perempuan !hehe.

Nak tau kena try sendiri.



Asyikin Akashah
013-755 8782



Rahsia Untuk Terus Berjaya

As Salam,

Siapa yang selalu tak da mood nak pergi kerja sila angkat kening ! hehe..Kalau angkat tangan mesti you all malu kan. haha..Orait, since Syik selalu tak da motivasi untuk pergi kerja kerana environment kerja yang tidak memberangsangkan. Why? 

Pada Syik adalah lumrah hidup bila kita kerja makan gaji nak earn more income, for sure kita kena sacrifice something. Macam gaji kecik, tapi tempat kerja best! Gaji besar tapi tak dapat feel pun duit gaji tu sebab tempt kerja yang strees dan no time for yourself. 

Apa Syik buat untuk self motivated?

Luckily i'm doing this business. Syik jumpa dan selalu dapat ayat2 motivate dari leader2 dan mentor2. Sejak tu syik tk nak dah hanging out dgn orang2 yang negatif, cakap2 belakang, gosip2 dan seumpamanya. Sebab,semua tu akan buatkan hidup syik mundur, takut selalu, tak berani nk buat sesuatu dan selalu berprasangka buruk. 

Syik suka baca ayat2 power dari orang yang berjaya dan kaya dunia akhirat. Sebab,ramai orang yang tidak berkemampuan dekat luar sana dan Syik ni sensitif sikit. Cepat sangat rasa sedih dan teringin nak bantu, tapi tak mampu. So,that's why syik buat bisness ni.

LET'S START OUR DAY WITH GOOD QUOTE !


All we need is LOVE & CARE each other.



Kdg2 kita mungkin hanya lagi satu kaki lagi daripada kejayaan tp kita ter berhenti di situ dan pusing balik! Moralnya ialah, org berjaya, kita mulakan sesuatu dan lakukan sehingga habis walau apapun cabrannya tetapi org gagal, mrk pandai mulakan ttp tidak habiskan! -AzizanOsman-


'Baik sentap dengar orang berjaya bercakap, dari sentap dengar org tidak berjaya bercakap! '


'Orang yang bertindak dgn ada mentor, ilmu dan sistem yg telah terbukti berjaya tidak akan sama dengan org yg bertindak "macam" ada ilmu! :)p. -DAO-'


'Apa yang kita fikirkan selalu, akan menjadi dan membentukkan diri kita.' ~inspirasi kejayaan



Jangan mempercayai rumors selagi kita tak tahu cerita sebenar.





'Sebenarnya nak berniaga bukan kira kecil besar, yg penting start dgn ada tindakan, ada mentor dan ada ilmu! Ramai yg "khurafat" bila cuba berniaga tanpa ilmu, tanpa mentor, tak ada sistem atau tak ada tindakan luar biasa, maka akhirnya bila tak untung atau gagal, mrk akan senaraikan siapa mrk nak salahkan termasuk salahkan guru! Cuba anda share di sini apakah kepakaran dan perniagaan anda? Supaya mrk faham betapa mcm2 peluang berniaga yg mrk boleh pilih, nak tak nak je! Silakan....-DAO-'


'Kalau kita tidak pernah melakukan kesilapan atau mengalami kegagalan, ertinya kita belum mencuba sesuatu yang hebat. Jangan play safe... untuk berjaya semestinya ada kesilapan dan kegagalan yang dilalui.' - Irfan Khairi



'Rasulullah saw seorang usahawan yang akan melakukan 3 perkara ini sebelum berniaga: 1. mengkaji permintaan & penawaran sesuatu produk, 2. Membina jaringan perniagaan dengan usahawan2 lain, 3. Mengkaji budaya masyarakat tempatan. Sememangnya Rasulullah usahawan yang hebat!'- Irfan Khairi






Ayat ni sangat simple.Tapi tahu kah you all ayat ni mempunyai makna yang sangat mendalam? Dalam apa pekerjaan sekali pun,WAJIB diiringi dengan USAHA !Bear in mind.



"Kenapa? Kenapa? Kenapa? Kajian mengatakan, lebih 98% yg mencapai kejayaan atau apa sahaja matlamat yang mrk inginkan adalah mrk yg mempunyai senarai sebab atau kenapa, kenapa, kenapa mrk mesti capai matlamat! Dan sebab mrk bukan satu tapi lebih dari 100 sebab! Sekiranya anda mahu mencapai sesuatu matlamat bukan sekadar impian, maka, anda perlu senaraikan lebih 10 sebab kenapa matlamat tersebut mesti dicapai, tuliskan dengan penuh emosi dan imaginasi! 


Tuliskan, tuliskan dan tuliskan sekarang! Tuliskan dengan spesifik dan baca tiap2 hari serta mulakan tindakan! Dptkan coach ataupun mentor, kalau ia boleh membantu anda utk push diri anda! Kuasa tindakan yg luar biasa dtgnya drpd keinginan yg luar biasa! "






'Jangan layan suara2 negatif di keliling kita yang hanya akan membuat kita lemah"








Wednesday, July 4, 2012

Guys! Keep moving !

As salam..

My dear, don't give up. If other people can get it, we also can!

Work harder and pray to Allah. Allah akan beri ganjaran pada HambaNya yang BERUSAHA, BERDOA DAN YAKIN PADA REZEKI ALLAH.

Nisfu Syaaban tonite. Grab this and don't missed it ! Ask everything to Allah.

Be Strong !















Asyikin Akashah
013-755 8782

Tuesday, July 3, 2012

Positif Thinking

As Salam..

Hi there..Pagi2 ni best dan syok kalau kita baca benda yang mempunyai aura positif. Sebab, AURA POSITIF ni akan buatkan hari kita satu hari happy jek. 



Do you know the simplest way to give sedekah is smiling. Sebab,bila kita senyum dekat orang. Orang rasa sejuk jek. Baik2 tk de mood or tengah tension. Pasti terus sejuk hati tau..


Tapi be aware dengan AURA NEGATIF !

Sebab kelajuan aura negatif ni sangat2 laju dan kesannya sangat2 terrible. Ia akan melekat terus ke dalam hati dan buatkan hati seseorang gelap terus. Gelap? Jangan takut dear..Gelap ni macam fikiran kita berada di bawah tempurung yg kosong tu. Kita jadi takut yang tidak bersebab. Dengar cakap orang,tapi tk pernah tau dengan mata dan telinga sendiri. There we are. Senang sangat percya benda negatif dari mulut orang. Please, buang sikap tu ya kalau sayangkan hidup kita.

BUANG MASA DENGAR PERKARA NEGATIF NI!

I love being part of the best group in this business. Siapa nak berubah? Let's come with us.




Asyikin Akashah
013-755 8782

Monday, July 2, 2012

Yes..Absolutely.


As salam,

Hari ni hujan tak berenti..Mudahan segala doa Syik dimakbulkan. Amin!

Ok,pagi2 ni nak share kata2 semangat dari pakar motivasi kami iaitu CDM Kak Ana.


Syukur di pertemukan perniagaan francais ini . 
Kenapa ?
perniagaan francais paling cepat mengembang hingga ke tahap infiniti . 
Kerana : 
melalui konsep " win - win sitution " 
Sama - sama bekerjasama , Sama - sama menempuh pahit manis perjuangan , sama - sama berjaya / menikmati dan akhirnya sama - sama menjadi sahabat sejati seumur hidup .


Dan juga Dr Azizan Osman..


'Allah swt adalah Maha Menguasai aturan sekalian petala langit dan bumi, Dia Maha Menggerakkan segala sesuatu, Dia Maha Mengatur rezeki setiap satu makhlukNya, takkan Dia tak boleh uruskan urusan kita dan situasi kita kannn...? Masalahnya most if the time, kita yang tak kuat pergantungan kpdNya dan tidak mintak Dia uruskan urusan kita sebab kita ingat kita pandailah sangat. Doa beb! Doa! Lepas tu baru ikhtiar terbaik mungkin gunakan ilmu dan sistem yg dipelajari drpd mrk yg telah berjaya dgn penuh tawakkal yang Dia pasti bantu! -DAO-'


'Hidup ni memang lah kena fokus & komited untuk capai target kita/ matlamat kita, tapi itu tidak bermakna kita perlu stress dalam "perjalanan" kita ? Apa kata nikmati dan enjoy "perjalanan" tersebut kerana apa yang kita akan pelajari sepanjang perjalanan tersebut serta pengalaman melaluinya adalah lebih mahal & berharga! Enjoy the journey but still focus on your destination! Anda kaya & berjaya! Senyum lebih sikit! :)p -DAO-'


''Masalah bagi ramai orang lain adalah PELUANG bagi orang lain pula menyelesaikannya! Dan setiap MASALAH juga bermaksud PELUANG yang datang bersama rezeki! Itulah sikap seorang usahawan yang berjaya, mengambil peluang bertindak menyelesaikan masalah orang lain, menambah nilai hidup mereka dan dibayar! Contohnya: Dikawasan kejiranan anda yang besar, ramai yg mempunyai kereta, tetapi mungkin tidak ada/tidak banyak kedai atau sesiapa yang boleh cucikan kereta sdgkan ramai org ada kereta tapi tak ada masa, tak ada skill, malas utk cuci kereta. Itu satu masalah tu, apatah lagi jika cuba cuci sendiri dan kereta semakin calar!? Maka ia adalah peluang utk anda yg BERTINDAK utk membantu kejiranan tersebut, mungkin buat cucian rumah ke rumah, atau buka cuci kereta utk org ramai dpn rumah anda atau buka kedai cuci kereta. Jika ada 10,000 kereta di KAWASAN/ WILAYAH/Daerah tersebut dan hanya 100 kereta cuci dpn rumah anda setiap hari dan anda hanya caj RM8.00, maka anda dpt RM800 sehari, RM24,000 sebulan, RM288,000 setahun. Amacam? Dalam Advanced Marketing Power nanti saya ajar bagaimana pula nak jadikan ianya RM1juta setahun! -DAO- '


'9 daripada 10 org yang di luar sana sebenarnya tidak yakin dengan diri mereka! Mereka tidak yakin yang hidup mereka atau tahap kewangan mereka boleh berubah lebih baik dari sekarang! Teruskanlah hidup yg selama ini tak banyak perubahan atau cuba Beri Peluang diri untuk "tengok" apakah yg anda boleh ubah bila ada ilmu, mentor dan sistem!'





Saturday, June 30, 2012

Don't Judge Until You Know Very Well


As Salam..

Ramai yang kat luar sedang menjengah peluang untuk buat extra income. Tapi selalu menolak jika bisness itu memerlukan kita untuk menjual barang, jumpa orang, networking dan macam2.

Premium Beautiful bagus ke?

For me, selagi sesuatu produk itu memberikan kebaikan kepada orang ramai tak salah kita share dengan orang. Kenapa? Produk tu terhasil semestinya untuk membantu orang ramai. Apabila orang dapat benefit, kita akan rasa happy. Lagi pun kita dapat pahala kerana membantu orang yang dalam kesusahan.

Seandainya betul Premium beautiful ni tak bagus, kenapa sehingga hari ni masih lagi mendapat sambutan dari orang ramai. Ramai testimonial beri feedback positive. Dan Premium Beautiful ni jugak mendapat pengiktirafan 'SUPERBRAND'. Apa itu 'SUPERBRAND' ?


A Superbrand is instantly recognisable to its intended target audience and it has established the finest reputation in its field. It offers customers significant emotional and/or tangible advantages and benefits over its competitors which they want and recognise. A Superbrand remains true to itself, but at the same time is flexible enough to adapt to changing environments without losing sight of what is at its core. 


A Superbrand must represent :

Quality, Reliability and Distinction





Company ni bagus ke?

Of course. Sebelum kita nak buat apa2 bisness, pasti kita nak tahu company nya macam mana kan. Sehingga hari ini, syarikat ini masih lagi tersenarai di dalam Bursa Malaysia - Main Board sejak tahun 2007 lagi. 

Bermacam2 award dan pengiktirafan diperolehi sepanjang 20 tahun dalam industri di Malaysia. 

Program Pengiktirafan Kod Etika Global 2012



Anugerah Bintang Syarikat Harapan 2010/2011


Anugerah Kecemerlangan Perniagaan Beretika 2010/2011


Best Under A Billion 2010


Memperkasakan Wanita – Anugerah CSR Perdana Menteri 2009


Perniagaan Malaysia – Anugerah Pentadbiran keusahawanan CIMA 2009


Best Under A Billion 2007


Sumbangan Ke Arah Melahirkan Masyarakat Perdagangan Dan Perindustrian Bumiputera 2007


Patuhi Syariah

Boleh refer dekat sini Klik untuk lebih lanjut. 

Majlis Penasihat Syariah (MPS) Suruhanjaya Sekuriti (SC) telah meluluskan senarai terkini
sekuriti yang diklasifikasikan sebagai sekuriti patuh Syariah. Senarai sekuriti patuh
Syariah, iaitu yang tersenarai di Bursa Malaysia.

LATEST AS AT 31ST MEI 2010





Siapa Guide Dalam Bisness?

Leaders dan mentor. Why? Sebab, mereka yang telah berjaya dalam bisness ni. Jika kita ingin berjaya, wajib ikut apa yang mentor dan leader kita buat. Jika dia buat A bleh berjaya, bermakna kita buat A pun boleh berjaya. Bezanya, lambat atau cepat sahaja kerana Allah itu adil. Hanya Allah sahaja tahu bila waktu sesuai untuk berikan ganjaran kepada hambaNya. Kita perlu Doa, Usaha, Istiqamah dan Tawakal. 

Selain mereka guide kita strategi, motivasi dan kata2 pembakar semangat untuk kita terus FOKUS pada KEJAYAAN demi KEJAYAAN. Kita juga diajar tentang produk dari A-Z. Semua ilmu2 ni kita timba dekat Stokis B32 Batu Caves yang digelar sebagai 'GOLDEN TRIANGLE'. Segalanya tersedia.

Dan kita buat bisness ni secara TEAMWORK. Jika sorang2, memang tak ke mana la jawabnya.Dari tak pandai itu ini, semua tu diajar. Pada Syik, ini yang penting kerana at least kita dapat menguasai potensi diri kita. Kita akan tersedar bahawa diri kita jadi lebih baik dari dulu.

Confident
Berani
Hargai Masa
Gigih
Fokus
Leadership
Positive Thinking

Modal Macam Mana?

Semua bisness perlukan modal tidak kira besar atau kecil. Seandainya modal besar, maka margin keuntungan juga besar. Jika modal kecil, maka margin keuntungan juga kecil. Itu baru la adil.Dalam bisness ni, modal flexsible. Sekecil2 sehingga sebesar modal. Tetapi hanya sekali seumur hidup. 

Yang penting kita bermula dan bertindak. Jika modal besar sekali pun, tapi dok diam sahaja. Takda hasilnya juga. Sama macam kita pergi universiti, ada anak orang miskin, sederhana dan kaya. Kalau yang kaya tak berusaha belajar betul2 pun tetap tak berjaya. Ayah dan mak nya sahaja yang kaya.At least mesti ada usaha. 

Kita akan berasa sangat2 puas hati andai kita dapat mengubah kehidupan kita kepada lebih baik. Bukan kita sahaja, family, parents, kawan2 kita. Tetapi lebih bermakna jika ganjaran itu hasil titik peluh kita berusaha dengan gigih. Indah tak terkata berbanding ganjaran yg diberi percuma datang bergolek2. Tapi syik percaya tiada kejayaan dan kekayaan dunia akhirat yang datang secara kebetulan dan bergolek2 tanpa usaha. Jika ada, pasti ianya akan ditarik oleh Allah dengan sekelip mata kerana kita tidak menghargai langsung ganjaran itu.

Ini adalah bisness kita. Kita lah yang mencorakkan macam mana kita nak dalam bisness. Nak berkembang secara sihat atau cara tidak sihat. That's in our hand.



Asyikin Akashah
013-755 8782


Why Drink Water is Important While Wearing Premium Beautiful.

As salam semua,

Here some tips to share with all of you. Em, to those yang dah beli Premium Beautiful Corset ni please follow betul2 apa yang we all recommended ok.

1. Pakai PB 8 jam sehari. 
2. Minum air lebih dari 2 liter or 8 gelas.


Kenapa minum air penting?




Diet mistake :Drinking Too Little Water
--------------------------------------------------------
This is one of the simplest diet blunders to fix. Water is essential for burning calories. If you let yourself get dehydrated, your metabolism drags -- and that means slower weight loss. Research suggests adults who drink eight or more glasses of water per day burn more calories than those who drink less. So try adding a glass of water to every meal and snack.




So, sesiapa yang belum mendapat kesan yang memuaskan. First, follow betul2 instruction. Then, konsisten pakai. Insyaallah akan dapat kesannya.

Jangan putus asa ok. Kalau you all boleh biarkan or buat2 tak nampak lemak2 kat badan tu, sakit2 pinggang, period tk teratur , senggugut tu sejak bertahun2 dulu. Pesanan Syik, bersabarlah seketika my dear friend untuk dapatkan sesuatu yg terbaik untuk kesihatan dan kecntikan you all jugak kn?

Those yang tak terasa nak pakai PB,maybe badan memg tip top we welcome you all if one day you need PREMIUM BEAUTIFUL help.

Just contact me.

Asyikin Akashah
013-755 8782


LOVE PREMIUM BEAUTIFUL.







Sunday, June 17, 2012

Self Mastery (Pesanan CDM Hanis Haizi)

As salam,

Untuk perkongsian.

Credit to CDM Hanis Haizi

Self-Mastery Learning Personal Leadership


"Courage, hard work, self-mastery, and intelligent effort are all essential to successful life."

– Theodore Roosevelt, former US president



What do you think when you hear the term "self-mastery"? You might picture someone like a martial arts master – calm, focused, and in control at all times. Or, maybe a person who has their life planned, and is in control of their future.



Do you show these traits on a regular basis? Do you feel in control of your career and your goals? Even if we don't think of it as "self-mastery," many of us would like to take more control of our actions and emotions.



In this article, we'll examine what self-mastery really is – and we'll look at what you can do to develop it within yourself.


What is Self-Mastery?



When you have good self-mastery, you have the ability to control yourself in all situations, and move forward consciously and steadily toward your goals. You know your purpose, and you're disciplined enough to do things in a deliberate, focused, and honorable way.

Self-mastery also means mastering your emotions, impulses, and actions. You could also call this "self-discipline."



Self-mastery is vital if you want to achieve your goals in life. Think about people you know who don't have any self-mastery. They're probably impulsive and rash. They might let their emotions control them, yelling at colleagues when they're angry, and then being overly polite to make up for it later. They're unpredictable and, as a result, people see them as untrustworthy.

When you demonstrate self-mastery at work, you prove to your colleagues that you have the inner strength and steadiness needed for effective leadership. So it's well worth the effort to invest time in improving your self-mastery. You'll likely become a happier, more balanced person – and you never know what opportunities may arise because of this.



Developing Self-Mastery

Self-mastery is a broad term that covers many aspects of your personal and professional life. Improving your self-mastery can mean working on many of these areas. (If so, it may be best to focus on one or two at a time so you don't become overwhelmed.)

Look at the following areas of your life to develop self-mastery:



1. Goals

Self-mastery starts with a vision of how you want your life to be.

Think about people you know who have incredible self-discipline. Chances are that they know exactly where they want to go in life, and this vision gives them the strength to get there.

This is why it's so important to start with a clear vision of your short-term and long-term objectives. Learn how to set personal goals, and get into the habit of moving towards these every day. The clearer you are about what you want to achieve in life, the easier it is to move forwards calmly and confidently.



2. Attitude and emotion

Your attitude and emotions play a major role in self-mastery. Those who show strong self-mastery don't let their emotions control them – they control their emotions.

Focus on something positive every day. Be grateful for things, even if it's just something like that fact that you do a job you enjoy, or that the weather is beautiful on your drive to work. Having gratitude and a positive outlook will set the tone for the rest of your day.

Resist the temptation to blame yourself when things go wrong. Self-sabotage is a quick and cruel way to bring yourself down and stop yourself from reaching your true potential. If you find that you're undermining yourself, consciously make yourself stop. Instead, think of something positive and encouraging.



You can also change negative thinking with cognitive restructuring. Write down the situation that is causing your negative thoughts. Next, write down the emotions you feel, and list the "automatic thoughts" you have while experiencing these emotions. Then, list the evidence that supports these negative thoughts, and the evidence that refutes them. Finally, list some fair, balanced, objective thoughts about the situation.



Being able to manage and control your emotions helps you build emotional intelligence. This is the awareness of others people's needs and emotions, and the knowledge of how your own emotions affect those around you. Those who have good self-mastery are always aware of others, and they work hard to make sure that their emotions don't negatively impact other people.



3. Willpower

Think about how many times you've set a goal and, for one reason or another, never followed it through because of lack of willpower. It's happened to all of us, and we often feel ashamed or disappointed that we didn't achieve what we wanted.



Willpower is an essential part of self-mastery. It's what pushes you forward to take action, even if you're feeling fear or hesitation. Willpower is also what keeps you moving toward your goals in the weeks or months ahead.



To boost your willpower, make sure you have both rational and emotional motives for what you want to achieve. For example, if your goal is to stop surfing the web in work time, a rational motive could be that it's against company rules, while an emotional motive could be that other people will lose respect for you when they see that you are not working hard.



For many of us, willpower comes in short bursts and is often strongest when we first decide to take action or make a change. So, use your initial burst of willpower to change your environment so that it supports your efforts to reach your goal.



For instance, imagine that your goal is to improve your self-confidence at work. At the beginning, when your willpower is strong, you could focus on changing the environment in your workplace by making a list of everything that hurts your self-confidence. You could also create a plan for overcoming those obstacles, and post items and affirmations in your office that provide reminders about your goal.



After a week or so, you might find that your willpower is not as strong. But because you changed your environment, you're better prepared to continue toward your goal, because you have a foundation already in place.



4. Focus

Improving your focus is also key to self-mastery. For instance, how much time do you waste during your work day? How much time do you spend on the Internet, talking casually with colleagues, or getting coffee? What would you accomplish if you fully used the eight hours available to you?Start by working on your concentration. Focus on one task at a time, and slowly increase your level of focus.



At first you may find that you can't concentrate on a task for more than one hour at a time, before you get tired and distracted. Try to increase this to two hours by adding 15 minutes of focused work every day. This will allow you to gradually strengthen your focus to two-hour stretches – and then even more, if that's what you require to get things done



Key Points

Achieving self-mastery takes time and hard work, but it's definitely worth the effort. It's best to work on one or two areas at a time. Start by identifying your life and career goals. Then, focus on maintaining a positive attitude during the day.



Try not to let negative emotions impact anyone else. Other strategies, like building your willpower and strengthening your focus, will help ensure that you keep moving forward toward your goals – while further building self-mastery.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...